Skip to main content

Maak een toekomstplan!

Ben jij op zoek naar een passende opleiding?

Vraag je je af wat je nu echt leuk vindt, wat je later wil doen, vind je het lastig de knoop door te hakken of heb je gewoon geen idee in welke richting je een opleiding wilt of kunt kiezen?

Als opgeleid, geregistreerd maar vooral ervaren studie- en beroepskeuzeadviseur met mijn eigen praktijk help ik je om een toekomstplan te maken.

Ik kom daarvoor graag op afspraak bij je thuis langs. Het start altijd met een goed gesprek. Daarbij kunnen eventueel ouders ook aanwezig zijn.

In een uur zetten we op een rij wat de aanleiding is om hulp te vragen, en wat precies de vragen zijn waar je mee zit....

We kijken samen wat nodig is om jouw toekomstplan helder te krijgen

Hieronder de mogelijkheden:

Uitgebreid online testonderzoek

Een uitgebreid online testonderzoek behoort tot de mogelijkheden, waarop een helder advies volgt met veel details over opleidingen op een passend niveau.

De uitkomsten geven een beeld van je sterke- en aandachtspunten, je persoonlijke kenmerken, interesse en leerstijl. Je krijgt een advies op maat, waarmee je een plan kunt maken. Wanneer er factoren zijn die het maken van een studiekeuze moeilijk maken, wordt ook daarover advies gegeven.

Dit kan gaan bijvoorbeeld gaan over motivatie, studiehouding & -planning, of een aanwezige beperkende factor (bijvoorbeeld Dyslexie, ADHD, , etc.).

Coaching

Coaching biedt uitkomst wanneer je geen tests wilt doen. Misschien ben je al eens getest, of heb je er niet zoveel mee. In de coaching wordt je op een andere manier dan je gewend bent aan het denken gezet.

Aan de hand van vragen, opdrachten en “triggers” (uitdagende hulpmiddelen in coaching) ontdek je veel over jezelf:

• wat je keuzestijl is
• wat je belemmert om tot een keuze te komen
• wat je daar aan zelf kunt doen
• wat bij je past
• waar je goed in bent
• wat je kunt doen om een keuze te maken
• welke opties je hebt

Kortom, je werkt aan je toekomstplan!

Soms kost het wat meer tijd om te zorgen dat de keuze ook echt gemaakt kan worden en ook echt succesvol wordt. Het kan dan nuttig zijn om beide methodes, het testonderzoek en coaching, te combineren..